fashion erp efficienter voorverkoop

Efficiënter omgaan met voorverkoop in de fashion

Eerder schreven we uitgebreid over hoe fashionbedrijven het inkoopproces sneller en overzichtelijker kunnen inrichten door te automatiseren met een fashion specifiek ERP zoals XL-ENZ. In het bovengenoemde artikel spraken we al over het belang om de juiste informatie te hebben omtrent je voorverkopen. In dit artikel gaan we dieper in op het voorverkoopproces en hoe je efficiënter met je fashion voorverkoop om kunt gaan.

Voorverkopen in de fashion industrie

Je hebt zojuist je nieuwe collectie vastgelegd en de productie kan van start gaan bij de fabrikant. Voordat je grote aantallen van je nieuwe product laat produceren en op transport naar je magazijn laat komen, wil je natuurlijk eerst weten of je product goed gaat verkopen. De voorverkoop is een belangrijk onderdeel – al dan niet het belangrijkste onderdeel – om te bepalen wat er geproduceerd moet worden.

Het kan een uitdaging zijn voor fashion bedrijven om het voorverkoopproces in goede banen te leiden. Wanneer je je voorverkooptraject volledig automatiseert met een fashion specifiek ERP-systeem, zul je zien dat er kostbare tijd kan worden bespaard bij de invoer van de orders tot de analyse hiervan.

fashion erp invloeden fashion 2019

Het proces versnellen door middel van een ERP-systeem

Om het proces efficiënter te maken kun je werken met een fashion specifiek ERP-systeem, waarbij jouw proces met een paar klikken op een knop voor je in gang wordt gezet. Bij sommige ERP-systemen kun je hiervoor gebruik maken van een specifieke voorverkoopmodule. Bij een ERP-systeem zoals XL-ENZ zit alles wat je nodig hebt om je voorverkoop soepel te laten verlopen al inbegrepen bij de standaardfuncties. Deze standaardfuncties  van XL-ENZ zijn daarnaast nog te koppelen met andere applicaties. Door software, zoals Sales Apps, van externe partijen te integreren met een ERP-systeem, creëer je de totaaloplossing voor de voorverkoop binnen jouw fashion bedrijf.

Sales Apps

Door het ERP-systeem van jouw fashionbedrijf te integreren met een Sales App kun je gemakkelijk differentiëren tussen verschillende orders. Met behulp van Sales Apps maak je jouw voorverkoopproces inzichtelijker. Door gebruik te maken van zelf te definiëren velden zoals bijvoorbeeld ordersoorten, is het eenvoudig om onderscheid te maken in je verkoopkanalen, doelgroepen en vertegenwoordigers. Hierdoor haal je vervolgens moeiteloos de juiste informatie naar boven en meet je handiger en sneller de resultaten van een bepaald ordertype, zoals voorverkoop of beursorders.

De mogelijkheden met XL-ENZ

Reflecta biedt klanten een ruim scala aan integratiepartners die kunnen koppelen met de fashion software XL-ENZ. Ook voor een integratie met Sales Apps bieden wij diverse mogelijkheden. Zo maken leveren en implementeren wij standaard koppelingen met partijen die applicaties bieden welke specifiek voor de fashion branche zijn ingericht. Daarnaast biedt het systeem XL-ENZ standaard de functies die nodig zijn om jouw voorverkoop vlekkeloos te laten verlopen. Zo berekent het via de functie “Verkoopprijsberekening” de vaste verkoopprijs voor een product. Deze wordt vastgelegd op basis van de verwachte kosten zoals productie, logistiek, douane en andere kostenposten. Hierdoor hoef jij dit niet meer handmatig uit te zoeken en te berekenen en bespaar je daarmee binnen je fashion bedrijf kostbare tijd. Ook zou je gebruik kunnen maken van de module Verkoopprognose om snel en eenvoudig inzicht in het verloop van je voorverkoop te houden en tijdig bij te kunnen sturen.

Heb je vragen of ben je benieuwd wat XL-ENZ voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op of boek vrijblijvend een demo.

 


Wellicht ook interessant

Download eBook: “9 belangrijke elementen om op te letten bij de selectie van ERP voor je fashionbedrijf.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *