Het verhaal van Reflecta Automation

Van 1990 tot nu.

 • 1990

  Voorbereidingen zolderkamer

  Het verhaal van Reflecta begint in 1990. Frank Arnold en Marco Schillemans besluiten om samen een bedrijf op te richten. De voorbereidingen vinden plaats op Marco’s zolderkamer. Er wordt nagedacht over een plan van aanpak en er vinden brainstormsessies plaats over de bedrijfsnaam.

 • 1990

  Eerste kantoorruimte

  Reflecta staat op 1 april officieel ingeschreven bij de KvK en het is nu echt tijd om te beginnen. Vrijwel direct krijgt Reflecta de mogelijkheid om zich te vestigen op de Brede Hilledijk in Rotterdam. Dit werd uiteindelijk voor 5 jaar lang de thuisbasis van Reflecta.

  1990

 • 1990

  Eerste klanten

  Nadat Reflecta zich heeft gevestigd in het kantoorpand aan de Brede Hillendijk, beginnen ook de eerste klanten zich te melden. Rubaflex, O’neill en Hengst Footwear begrepen de visie van Reflecta en waren al snel geïnteresseerd in het softwarepakket wat Reflecta zou gaan ontwikkelen. Deze bedrijven gaven hun input voor wat uiteindelijk het softwarepakket RA-TRADE is geworden.

 • 1991

  Release van RA-TRADE

  RA-TRADE is het eerste softwarepakket wat Reflecta heeft uitgebracht. De programmatuur was door de input van de klanten O’Neill en Hengst Footwear in grote mate afgestemd op de fashionbranche. Naast de twee fashion klanten heeft Rubaflex als technische groothandel ook invulling gegeven aan de ontwikkeling van RA-TRADE. Zodoende kon RA-TRADE ook ingezet worden bij de technische groothandel.

  1991

 • 1995

  Verhuizen naar klooster in Reeuwijk

  Na 5 jaar is het tijd om afscheid te nemen van de Brede Hilledijk in Rotterdam en vindt een verhuizing plaats naar een zeer bijzondere locatie. Reflecta verplaatst zichzelf naar een oud klooster in de polders van Reeuwijk. Een compleet andere omgeving dan de stadse locatie waar het bedrijf zich eerst bevond. Dit monumentale pand zal voor de komende 21 jaar de thuisbasis zijn van Reflecta Automation.

 • 2002

  Winnaar "Meest innovatieve partner" award van Progress Software

  Reflecta heeft RA-TRADE ontwikkeld met de software van Progress. Progress is in 2002 erg onder de indruk van de ontwikkelingen die Reflecta uitvoert binnen de software. Dit was de reden om Reflecta tijdens een conferentie in Portugal uit te roepen tot de meest innovatieve partner van dat moment.

  2002

 • 2006

  Aanbieden van software in abonnementsvorm

  In het begin werd software in een keer aangeschaft, waardoor bedrijven veel geld moesten reserveren voor de aanschaf van een nieuw softwarepakket. Om de druk van een dergelijke grote investering weg te nemen, begint Reflecta in 2006 met het aanbieden van software tegen een laag maandelijks bedrag. Hierdoor is het vanaf nu voor iedereen mogelijk om te profiteren van de functionaliteiten die Reflecta’s programmatuur te bieden heeft.

 • 2008

  Lancering XL-ENZ

  In 2008 is het tijd voor een grote stap vooruit. RA-TRADE werkte met commando toetsen en de behoefte naar een overzichtelijke interface wordt steeds groter. Reflecta lanceert daarom in 2008 het nieuwe ERP-pakket: XL-ENZ. Met XL-ENZ is er veel meer mogelijk dan in RA-TRADE. XL-ENZ wordt in de fashionbranche al snel populair en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt door veel fashionbedrijven. Door de jarenlange doorontwikkelingen en uitbreidingen op het pakket, is XL-ENZ nu uitgegroeid tot het meest complete ERP-pakket voor de fashionindustrie.

  2008

 • 2015

  Reflecta bestaat 25 jaar

  Een grote mijlpaal! Dit jubileum wordt tijdens een XL-ENZ event uitgebreid gevierd op een prachtige locatie in Bunnik. Tijdens dit feest genieten de aanwezigen onder andere van optredens van OG3Ne en illusionist Victor Mids.

 • 2016

  Verhuizen naar nieuw pand Capelle aan den IJssel

  reflecta capelle

  Het pand in Reeuwijk was geweldig en vooral erg uniek, maar na 21 jaar is het tijd om verder te gaan en op zoek te gaan naar een modernere en comfortabelere kantoorplek. Uiteindelijk besluit Reflecta zich te huisvesten in een mooi pand in Capelle aan den IJssel.

  2016

 • 2018

  Laatste klant gaat over van RA-TRADE naar XL-ENZ

  Hoewel XL-ENZ al in 2008 op de markt is gebracht zijn niet gelijk alle klanten overgegaan van RA-TRADE naar XL-ENZ. Veel bedrijven vonden de manier van werken met RA-TRADE heel fijn en hadden niet per se een vernieuwd pakket nodig. Uiteindelijk gaan in 2018 toch de laatste klanten over op XL-ENZ en dit betekent dus na 27 jaar officieel het einde van RA-TRADE welke in 1991 op de markt werd gebracht door Reflecta Automation.

We gebruiken cookies op onze website

De meeste daarvan zijn nodig om de website goed te doen functioneren en kunnen niet geweigerd worden. Andere cookies gebruiken we voor analyse- en marketingdoeleinden. Deze kun je indien gewenst weigeren. Lees onze privacy statement