De voordelen van een fashion ERP-systeem voor de boekhouding

Sommige fashion bedrijven gebruiken meerdere systemen om hun business te managen. Zoals, bijvoorbeeld, een boekhoudsysteem en een webshop systeem. Het gescheiden voeren van systemen is foutgevoelig en weinig overzichtelijk. Je hebt een overlap van data invoer en mist belangrijke inzichten.

Bij het gebruik van een fashion ERP-systeem, ervaar je vele voordelen. De belangrijkste financiële en boekhoudkundige processen worden gestroomlijnd en geautomatiseerd. De mogelijkheden en manier van werken zijn aanpast op de processen van fashion bedrijven en helpen je om je boekhouding makkelijker, efficiënter en geïntegreerd af te handelen en geven je inzicht en overzicht.

Voordelen

Geen dubbele datainvoer

Wanneer je twee afzonderlijke systemen voor verkoopactiviteiten en boekhouding gebruikt, moet je de gegevens handmatig van het ene naar het andere platform overbrengen. Wanneer je een geïntegreerd ERP voor de boekhouding gebruikt, worden de gegevens automatisch verzonden, waardoor je geen gegevens handmatig hoeft in te voeren.

Minder fouten

Fouten maken is menselijk en dit gebeurt dan ook onvermijdelijk het handmatig invoeren van gegevens – dit kan je boekhouding volledig in de war sturen. Als gegevens niet correct worden ingevoerd, zullen je analyses en rapportages onnauwkeurig zijn. Het gebruik van een ERP voor de boekhouding en het elimineren van handmatige gegevensinvoer zal resulteren in minder fouten, waardoor je een veel nauwkeuriger beeld krijgt van je financiële situatie.

Uitgebreide financiële rapporten

Een fashion ERP systeem als XL-ENZ biedt toegang tot vele extra vormen van rapportages waarmee je bedrijf makkelijker en beter kan sturen. Deze extra rapportages geven je de transparantie die nodig is om belangrijke zakelijke en financiële beslissingen in je bedrijf te nemen.

Meer automatisering

Met een fashion ERP systeem, zijn veel van de boekhoudkundige en financiële taken binnen je bedrijf volledig geautomatiseerd. Het vereenvoudigt de debiteuren- en crediteurenadministratie vereenvoudigen, vermindert je overhead en verbetert je cash management en cashflow. Je kunt eenvoudig specifieke financiële transacties volgen en hebt altijd geautomatiseerde controle-informatie beschikbaar.

Bovendien kun je gemakkelijk het “wie, wat, wanneer en waar” van elke financiële transactie zien, waardoor de analyse van je financiële status verder wordt verbeterd.

Betere controle over je bedrijf

De implementatie van een fashion ERP-systeem geeft je meer controle over je bedrijf. Het geeft je een betere zichtbaarheid in en controle over alle aspecten van je bedrijf. Onnodig te zeggen dat dit nodig is om concurrerend en succesvol te blijven in de fashion industrie.

Conclusie

Door je boekhouding te voeren in een ERP-systeem werk je sneller en efficiënter en zorg je ervoor dat je boekhouding betrouwbaar is. Je hebt inzicht en overzicht, waardoor je je bedrijf continu beter kunt sturen.

Zie hier hoe je de jaarafsluiting in XL-ENZ uitvoert.


Wellicht ook interessant

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *