5 Vragen die je je potentiële fashion ERP leverancier kunt stellen

Het belang van een Enterprise Resource Planning (ERP) leverancier met kennis van de branche is vanzelfsprekend. Elke branche heeft zijn eigen uitdagingen en ieder bedrijf is uniek. Zoek naar een ERP-leverancier die gespecialiseerd is in het automatiseren van bedrijven in de fashion. Eén die een specifieke oplossing biedt voor jouw branche. Hierdoor kun je profiteren van de ervaring en inzichten van een expertteam dat jouw taal spreekt en je bedrijfsbehoeften begrijpt. Dit bespaart je de tijd en moeite die je besteed aan zaken uitleggen aan consultants die je branche niet (door en door) kennen. Ook vermindert het de hoeveelheid maatwerk aan een algemene oplossing. Daarnaast zorgt het ervoor dat de implementatie bij je bedrijf vlotter verloopt.

Een goede fashion ERP leverancier zorgt ervoor dat je basisprocessen goed geautomatiseerd verlopen. Ook zorgt deze ervoor dat de processen die met de tijd veranderen goed geautomatiseerd worden en integreert deze nauwgezet in je systeem.

Als je een nieuwe ERP-leverancier selecteert zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder staan 5 vragen die je kunt stellen aan potentiële ERP-leveranciers:

1. Hoeveel succesvolle ERP-implementaties heb je voltooid?

Een ERP-systeem werkt alleen goed als het op de juiste manier geïmplementeerd wordt. Je ERP-leverancier moet de kennis en ervaring hebben om het project bij jouw bedrijf vanaf het begin af aan goed te begeleiden. Ook moet hij best practices op het gebied van projectmanagement bij fashionbedrijven toepassen. Lees altijd de klantverhalen. Vraag daarnaast bij andere fashionbedrijven na hoe zij de implementatie bij de leveranciers op je shortlist hebben ervaren. Op die manier krijg je een betere indicatie of je potentiële ERP-leverancier zijn beloften waarmaakt.

2. Hoeveel ondersteuning na de implementatie en opleiding geef je?

Alleen als jij en je team het ERP-systeem waarmee je werkt, goed kennen en weet wat je er als bedrijf ermee kunt, kun je het maximale eruit halen. Kijk naar de mensen je team, naar hun level van automatiseringskennis en hun vaardigheid om snel te leren. Verwacht niet dat je team na een keer precies weet hoe een handeling gedaan moet worden. Zorg ervoor dat ze toegang hebben tot diverse trainingen. Vraag bij je ERP-leverancier na hoe ze je ondersteunen met on site trainingen, manuals en eventueel tutorials. Dit is van belang zodat iedereen in je team in zijn eigen tempo leren kan.


Je ERP-leverancier moet de capaciteit hebben om continu informatie te verstrekken over wat er beschikbaar is of komt in een toekomstige release. Daarnaast is het belangrijk dat de leverancier jouw personeel opfriscursussen kan geven. Hierdoor voorkom je dat je niet de volledige potentie van het ERP-systeem kunt benutten.

3. Hoe is de continuïteit van je bedrijf?

Kijk hoelang je potentiële ERP-leverancier al aan de weg timmert. Een sterke staat van dienst spreekt voor zich. Afgezien van een kwalitatief goed en bewezen succesvol fashion ERP systeem, kun je er met een gerust hart vanuit gaan dat een gevestigde ERP-leverancier er op de lange termijn ook nog is om je te ondersteunen.

4. Hoeveel van je klanten zien in jou een echte partner?

Processen als (voor)verkoop, management, financieel en logistiek bij fashionbedrijven kun je goed automatiseren in vrijwel ieder fashion ERP

Dit vind je wellicht ook interessant

systeem. Key is echter dat je ERP leverancier je niet alleen ondersteunt om alles uit je fashion ERP pakket te halen, maar je ook adviseert en ondersteunt op het gebied van nieuwe ontwikkelingen en integraties die belangrijk zijn voor het succes je bedrijf, zoals e-commerce, Business Intelligence (BI), Sales Apps, Transport, Warehouse Management (WMS), EDI en CRM.

5. In hoeverre ben je in staat om mee te gaan met de tijd?

De concurrentie in de fashionbranche is hard en het is belangrijk om mee te gaan met nieuwe technologieën om concurrerend te kunnen blijven. Zorg ervoor dat je een ERP leverancier kiest die de uitdaging aankan, met een schaalbaar, toekomstbestendig systeem dat nieuwe technologieën omarmt en je fashionbedrijf flexibiliteit biedt in hoe je werkt en wat je wilt. Vraag na hoe het zit met integraties, schaalbaarheid, met welke partners ze werken en of je daar een keuze in hebt.

Conclusie

Het vinden van een leverancier die jou biedt wat je nodig heeft is minstens zo belangrijk als het kiezen van de juiste fashion ERP software. Gebruik bovenstaande vragen om erachter te komen of potentiele leveranciers bij je passen en ga af op het gevoel wat jij en je team daarbij hebben. Wil je meer weten over onze projectaanpak? tel je vragen via onderstaand contactformulier, de chat of bel ons. We beantwoorden je vragen graag.


Demo boeken

Boek vrijblijvend een demo om te zien hoe wij jou verder helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *