omnichannel b2c

OmniChannel B2C: Ben jij er al klaar voor?

Dat B2C orders anders zijn dan B2B orders, hoeven we niet verder uit te leggen. Waar je B2B webshop veelal ingaat op ondersteuning van de relatie die je hebt met je winkelier, is een B2C Webshop een relatief hard, koud direct verkoop kanaal. Een verkoop via B2C kent een hele andere afhandeling en daarmee ook ander proces in XL-ENZ. De consument wil het product zo snel mogelijk in huis hebben en het pakket kunnen volgen. De consument wil controle hebben wanneer het pakket op welke manier bij hem aan komt. Wanneer de verzendopties niet aansluiten bij de wensen van de consument kan al een reden zijn dat de klant afhaakt. Hoe XL-ENZ je hierin kan ondersteunen lees je in dit artikel.

De betaling van de bestelling is vaak al voldaan en de factuur gaat als het ware als afronding van het proces mee bij het pakket. De factuur moet dan ook direct na het gereedmelden van de pakbon in XL-ENZ afgedrukt worden. Ook moet je de zending direct aanmelden bij de transporteur zodat je de Track & Trace code terug kunt koppelen aan de klant. Hierdoor wet deze weet er een bestelling aan zit te komen en wanneer hij deze kan verwachten. Met name dit laatste, de Last Mile, is een erg belangrijk aspect voor B2C.

Nieuwe functie Omnichannel B2C beschikbaar!

Vanaf 1 januari 2019 komt er een nieuwe optie beschikbaar om na je scanproces al deze stappen versneld door te kunnen voeren. Heb je het laatste product gescand van de bestelling? Dan meldt het systeem de zending via Transsmart aan bij de transporteur en komt de verzendsticker uit de labelprinter. Vervolgens wordt de factuur automatisch samengesteld van die order en afgedrukt op de dichtstbijzijnde printer. Daarna zal het systeem de track & trace automatisch naar je klant zenden met een template in jouw eigen huisstijl.

Werk jij met B2C en wil jij dit proces ook meer automatiseren? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *