Nieuwe btw-regels voor e-commerce in de EU

Als je met je webshop Europa wilt veroveren, krijg je met andere btw-regels te maken dan wanneer je alleen aan klanten in Nederland levert. In de EU gelden voor de btw een aantal basisregels. Bijvoorbeeld drempelbedragen voor de heffing van btw als je aan consumenten verkoopt in andere lidstaten en btw-registratie in het buitenland. Vanaf 1 juli 2021 gelden nieuwe btw-regels voor e-commerce.

Op verschillende websites is hier informatie over te vinden zoals de belasting­dienst en Kamer van Koophandel.

Krijg jij te maken met de nieuwe regeling?

Volg ons stappenplan en kom erachter of je actie moet ondernemen.

Bereid je voor

  • Breng in kaart in welke landen je klanten wonen, hoeveel omzet je in welk EU-land behaalt en welk btw-tarief van toepassing is.
  • EU-landen hanteren verschillende btw-tarieven. Dit heeft gevolgen voor je productprijs per land. Maak aanpassingen in je ERP-Systeem voor een juiste administratie en facturatie.
  • Ga na hoe je de verschillende productprijzen in je webshop toont.
  • Denk na of je gebruik maakt van een van de vrijwillige regelingen of kiest voor een lokale btw-registratie in de afzonderlijke EU-landen.
  • Zorg dat je voor 1 juli 2021 je registratie en systemen op orde hebt.

Wil je hulp of meer informatie over welke aanpassingen nodig zijn in je ERP of welke stappen je moet ondernemen, plan dan een afspraak met onze consultants via onderstaand formulier!