Google dashboards en XL-ENZ

Bij Reflecta zijn we dagelijks aan het brainstormen hoe wij onze klanten maximaal kunnen laten profiteren van de mogelijkheden die XL-ENZ te bieden heeft. Onlangs is het werken met de laagdrempelig, zelf te maken dashboards van Google Data Studio in combinatie met de data uit XL-ENZ gelanceerd. Hiermee ziet de gebruiker in één oogopslag alle relevante informatie uit XL-ENZ. Nietszeggende bergen aan losstaande cijfers en data worden met een druk op de knop omgezet in kostbare data.

Waarom Google Dashboards?

Een veel gestelde vraag is wat het grote voordeel is van Google Dashboards bovenop, bijvoorbeeld, Excel of andere dashboard oplossingen. De drie belangrijkste redenen zijn:

1. Online te maken, Online inzichtelijk
2. Gratis tool
3. Combineer je data

Waar Excel of andere BI Tools allemaal lokaal werken, is deze tool online te gebruiken en dus ook online te delen met andere gebruikers. Hierdoor is informatie snel en altijd inzichtelijk wanneer dat nodig is. En wil je data niet meer delen met iemand? Dan trek je de toegang weer in.

Google Datastudio is gratis te gebruiken zonder dat dit afbreuk doet aan de functionaliteit. De vraag is dus vaak: wat kan het niet? Vooralsnog betreft dit de drill down mogelijkheid. Doorklikken op je dashboard kan niet, maar door gebruik te maken van meerdere pagina’s en filters kom je een heel eind.

Een van de grootste voordelen van Google Datastudio is dat je meerdere databronnen kan toevoegen aan één dashboard of eventueel zelfs kunt koppelen aan elkaar in één dashboard. Wil je data uit zowel inkoop als verkoop datasets kunnen combineren en presenteren in een dashboard? Dan kan dat! Maar laat je niet beperken tot alleen data uit XL-ENZ. Heb je meerdere bronnen waar je data vandaan wilt halen, bijvoorbeeld de bezoekersgegevens van je webshop? Ook dat kun je als bron toekennen aan het dashboard.

Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je op weg! 
Reflecta helpt graag en snappen dat ergens mee beginnen soms lastig kan zijn. Binnen Reflecta hebben wij een Google Datastudio specialist lopen die je graag op weg helpt. Eenmaal voorzien van wat extra informatie, zien wij dat onze klanten de draad snel oppakken en zelf ervaren hoe gemakkelijk de informatie uit XL-ENZ te halen is en hoe de dashboards worden opgebouwd. Uiteindelijk bepaal je zelf welke data je uit XL-ENZ haalt en welke opmaak je wilt zien in de Google data studio.

Instructievideo

Kort geleden is er een instructievideo gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je eenvoudig kunt beginnen met het gebruiken van Google dashboards in combinatie met XL-ENZ. Bekijk snel de video hieronder en start vandaag nog! Kom je er niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen en een (telefonische) afspraak maken met onze specialist.

Vragen of meer informatie?


Mail ons

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *