Verkooporders annuleren

Het invoeren van een annuleer¬code is verplicht bij het annuleren van verkooporderregels, dit doe je via Annuleringsredenen Verkoop. Het zou handig zijn om voor de huidige situatie een aparte annuleringsreden aan te maken, zodat je achteraf kunt analyseren hoeveel er geannuleerd is n.a.v. de Coronacrisis.

Met het programma Annuleren orderregels met maten kun je verkooporders annuleren o.b.v. selecties, zoals klant, orderseizoen, ordernummer, artikel, etc. etc. LET GOED OP met dit programma en dan specifiek voor de ingegeven selectie. Dit zal dan namelijk doorgevoerd worden voor alle verkooporders die binnen de selectie vallen. Van de annulering is een overzicht om te kunnen zien welke orders zijn geannuleerd, deze vind je in Overzicht geannuleerde verkopen.

Inkooporders annuleren

Het invoeren van een annuleercode is verplicht bij het annuleren van inkooporderregels, dit doe je via Reden annulering inkoop. Het zou handig zijn om voor deze situatie een aparte annuleringsreden aan te maken, zodat je achteraf kunt analyseren hoeveel er geannuleerd is n.a.v. de Coronacrisis. Voor het annuleren van inkooporders verwijzen we je naar de handleiding MY XL-ENZ: Inkooporder invoer – hoofdstuk 10 PO Cockpit, welke terug te vinden is in onze supporttool. Met de PO Cockpit krijg je inzicht in het inkoopproces en heb je de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren.

0 antwoorden

Comment on this FAQ

Meepraten?
Draag gerust bij!

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *