Waarom heeft Reflecta eigenlijk gekozen voor een nieuwe User Interface (UI)?

Waarom heeft Reflecta eigenlijk gekozen voor een nieuwe User Interface (UI)? Deze vraag krijgen wij regelmatig en willen wij uiteraard graag beantwoorden. Wat zijn nu de belangrijkste redenen en wat levert het jullie op? Dat lees je hieronder!

In 2016 heeft Reflecta ervoor gekozen om te gaan werken aan een nieuwe User Interface (verder genoemd UI) Deze beslissing is niet zonder slag of stoot genomen, maar gebasseerd op drie belangrijke pijlers.

Pijler één: Toekomstgericht, de Software wordt steeds platform onafhankelijker en gebruikers zitten niet langer achter één werkstation. Om de toekomst van XL-ENZ en haar gebruikers te veilig te stellen is er gekozen om de volledige UI te verhuizen naar een online georienteerde oplossing. Hiermee is XL-ENZ direct device onafhankelijk. Of je XL-ENZ wilt gebruiken op de tablet in een wegrestaurant of onderweg op je mobile of achter een pc op kantoor, alles is mogelijk! Werknemers zijn hierdoor vrijer en multi-inzetbaar, niet langer gebonden aan één plek.

En niet geheel onbelangrijk voor de Apple liefhebbers!? XL-ENZ op een Apple zonder eerst remote te hoeven inloggen, dat scheelt in de kosten en minder handelingen om XL-ENZ op te starten.

Pijler twee: De snelheid van XL-ENZ verbeteren (ik hoor een aantal van jullie nu juichen J). Omdat de volledige voorkant van XL-ENZ wordt verplaatst naar het internet gaf dit een mooie gelegenheid om de gehele afhandeling van data opnieuw te bekijken. Hiermee hebben we veel snelheidswinst kunnen boeken.

Pijler drie: Gebruikergemak! XL-ENZ schermen zijn in de nieuwe UI structureel hetzelfde, schermen zijn logischer en intiutiever. Dit maakt het inleren van nieuwe medewerkers (en het zelf gebruiken van de applicatie) makkelijker, sneller en prettiger. De voorkant wordt vervangen, maar de achterkant blijft dezelfde, dit biedt als voordeel dat de huidige gebruikers veel herkenning zullen hebben en niet volledig opnieuw opgeleid hoeven worden. Daarnaast behoud je uiteraard al je gegevens die in de database zijn opgeslagen!