Reflecta gaat samenwerking aan met WICS logistics

April 2015, Reeuwijk - Om de fashion branche nog beter van dienst te kunnen zijn, gaan WICS Logistics en Reflecta een grootschalige samenwerking aan. WICS Logistics levert hierin een Warehouse Management Systeem, dat gekoppeld wordt aan de ERP software van Reflecta.

Leidende positie WMS

WICS heeft sinds 1994 een leidende positie opgebouwd als producent van een Warehouse Management Systeem (WMS) en e-Fulfilment software voor warehousing. Met name onder de e-Fulfilment klanten krijgt WICS vaak te maken met de fashion branche. De software van WICS weet dan ook als geen ander hoe het moet omgaan met specifieke artikelen binnen deze branche, zoals hangende kleding.

Fashion ERP

Reflecta is met haar gespecialiseerde bedrijfssoftware al 25 jaar een gerenommeerd partner voor vele groothandels ondernemingen in de sport-, schoenen en fashion branche. Het bedrijf levert en implementeert gespecialiseerde ERP bedrijfssoftware voor fashion groothandels, importeurs en distributeurs. De dienstverlening is compleet afgestemd op deze branche, met als basis de XL-ENZ Fashion ERP applicatie.

Totaaloplossing

Frank Arnold, eigenaar van Reflecta, geeft aan wat deze samenwerking voor klanten kan betekenen: “Met deze samenwerking zet Reflecta een volgende stap om voor de groothandel in de fashion en sport dé totaaloplossing te kunnen bieden. Reflecta beschikt zelf al over een eigen WMS module, met volledige scannerintegratie, maar door WICS als gerenommeerde WMS applicatie naadloos aan XL-ENZ te koppelen, gaan we veel verder." 
Doordat beide pakketten naadloos op elkaar aangesloten worden, vindt gegevensuitwisseling zoveel als mogelijk real time plaats. Een levering door het magazijn wordt direct ter facturatie aangeboden aan XL-ENZ, inclusief de benodigde communicatie, zoals Track & Trace informatie etc. 

Logistiek magazijn uitbesteden

Het activeren van de koppeling tussen XL-ENZ en WICS wordt dermate simpel gemaakt, dat het met XL-ENZ mogelijk wordt om in no-time de logistieke processen (deels) onder te brengen bij een logistieke dienstverlener, welke gebruikt maakt van WICS. Dit kan enorm handig zijn, wanneer in het eigen magazijn (tijdelijk) oorzaken zijn om de eigen goederenbeweging niet zelf af te kunnen handelen en deze snel elders onder te moeten brengen. 
Vanzelfsprekend moet ook de logistieke dienstverlener hierop ingesteld zijn en hier snel op kunnen anticiperen, zowel administratief als in de afhandeling. Om die reden wil Reflecta hierover afspraken maken met logistieke dienstverleners, die werken met het Warehouse Management Systeem van WICS. De eerste dienstverlener waar dergelijke afspraken mee gemaakt zijn, is Triple A Logistics. Triple A Logistics, gevestigd te Middenmeer, is een moderne en groeiende logistieke dienstverlener die zich volledig gespecialiseerd heeft in de goederenafhandeling van de mode- en sportbranche. 

Software

De samenwerking biedt nog meer voordelen. WICS en Reflecta spreken dezelfde taal: beide applicaties zijn gebouwd op het robuuste Progress platform. Arnold: "Met deze koppeling kunnen wij ook bedrijven met meerdere winkels en eigen magazijn(en) ondersteunen, omdat WICS hier volledig in voorziet. Wij zijn trots op deze samenwerking en zijn ervan overtuigd dat dit beide pakketten enorm versterkt."

Efficiency voordelen fashion

Ferry Jantzen, eigenaar van WICS, is tevens tevreden over het nieuwe partnership: "We zijn erg blij met Reflecta, omdat we nog geen standaard koppeling hadden met een ERP systeem dat gericht is op de fashion. Fashion is een marktsegment waarin we de laatste 3 jaar sterk groeien, omdat blijkt dat in dit segment nog grote efficiency voordelen zijn te behalen in de logistiek. We zien dat klanten veel voordeel hebben aan de modules die we hebben ontwikkeld voor een volledig geïntegreerde Multichannel strategie. Ook het fenomeen van grote uitleveringen in blokken, gevolgd door aanvul orders naar winkels in combinatie met E-commerce orders en retouren, maakt de logistiek in de fashion behoorlijk complex."

INretail

Brancheorganisatie INretail ondersteunt de samenwerking. Jantzen: "We zijn ook erg blij dat INretail de oplossing van WICS onder de aandacht brengt bij haar fashion leden en met de integratie met Reflecta zijn we in staat klanten optimaal te bedienen. Reflecta en WICS sluiten zowel qua cultuur als qua technologie goed op elkaar aan en ik ga er van uit dat de klanten hier de voordelen van zullen ondervinden."